JADŁOSPIS
Jadłospis 20-26.11.2023
27.11.-3.12.2023
WYKAZ ALERGENÓW
ZDJĘCIA POSIŁKÓW
Dieta łatwostrawna -I
Dieta cukrzycowa -V
07.12.2023
Śniadanie
Chleb mieszany pszenno-żytni 125g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20g (MLE)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30g (SOJ)
Sałata zielona 20g
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt. (MLE)
Pomidor 80g
Jabłko 1szt.
Obiad
06.12.2023
Dieta łatwostrawna -I
Dieta cukrzyca -V
Śniadanie

Chleb pszenno-żytni 75g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło 83% tł. 20g (MLE), Serek homo o smaku waniliowym80g (MLE), Jabłko 150 g, Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml, (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), miód 25g 1 szt. Pomidor 80g, Sałata zielona 20g

Chleb Graham 50 (GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt. (GLU PSZ), Masło 83% tł. 20g (MLE), Serek homo, naturalny 80g (MLE), Jabłko 150g, Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml, (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa parzona 30g (SOJ), Pomidor 80g, Sałata zielona 20g
Obiad
Kolacja
05.12.2023
Dieta łatwostrawna -I
Dieta cukrzyca – V
Śniadanie
Obiad
Kolacja
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 125g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Margaryna o zaw. 3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt.
Pasta z ryby gotowanej (morszczuk) z warzywami 80g (RYB, SEL)
Sałata zielona 50g
Szynka Piastowska-wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 30g (SOJ)
Pomidor 50g
Sos vinegret 10ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb Graham 100g (GLU PSZ)
Margaryna o zaw. 3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt.
Pasta z ryby gotowanej (morszczuk) z warzywami 80g (RYB, SEL)
Sałata zielona 50g
Szynka Piastowska-wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 30g (SOJ)
Pomidor 50g
Sos vinegret 10ml
04.12.2023
Dieta łatwostrawna -I
Dieta cukrzyca – V
Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE) Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50g (SOJ), Kakao z mlekiem 250 ml (MLE), Pomidor 90g, Dżem 25 g 1szt, Mix sałat 10g, Ciasto drożdżowe 40g (GLU PSZ, JAJ, MLE S02) Mandarynka 100g
Obiad

Solferini 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ryz na sypko 200 g, Mus z jabłek z/c 150g, Sos jogurtowy naturalny 100 g (MLE), Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml

Grochowa z ziemniakami 400 ml, Ryż na sypko (brązowy) 200g, Pulpet wieprzowy 80g (GLU PSZ, JAJ), Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ), Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ), Surówka z selera i jabłka b/c 150 g (MLE,SEL), Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml
Kolacja

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml, Chleb mieszany pszenno-żytni 100g (GLU PSZ, GLU ŻYT),Margaryna o zaw. 3/4 tłuszczu (60%) 10 g 2 szt, Pasta z twarogu z koperkiem 80g (MLE), Sałata zielona 20g, Szynka konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 30g (SOJ)

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml, Chleb Graham 100g (GLU PSZ),Margaryna o zaw. 3/4 tłuszczu (60%) 10 g 2 szt, Pasta z twarogu z koperkiem 80g (MLE), Sałata zielona 20g, Szynka konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 30g (SOJ)
01.12.2023
Dieta łatwostrawna – I
Dieta cukrzyca – V
Śniadanie
Obiad

Szpinakowa z zacierką () 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, ) Ziemniaki () 250 g Ryba pieczona (Morszczuk) 80 g (RYB, ) Bukiet jarzyn gotowany z olejem () 150 g (SEL, ) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

Szpinakowa z zacierką () 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, ) Ziemniaki () 250 g Ryba pieczona (Morszczuk) 80 g (RYB, ) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 150 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Kolacja

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt Pasta z jaj z natką pietruszki – dieta 80 g (JAJ, MLE, ) Sałata zielona 50 g Serek homo. naturalny 30 g (MLE, ) Pomidor 50 g Sos vinegret 10 ml
30.11.2023
Dieta łatwostrawna – I
Dieta cukrzyca -V
Śniadanie
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło 83% tł. 20 g ( MLE, ) Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 80 g (MLE, )
Pomidor 80 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Dżem 25 g 1 szt Sałata zielona 20 g Pomarańcza 250g 1 szt.
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, ) Masło 83% tł. 20 g ( MLE, ) Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 80 g (MLE, ) Papryka świeża 80 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Szynka od szwagra-szynka wieprzowa z okrywą tłuszczową.wędzona, parzona 30 g Sałata zielona 20 g Mandarynka 1 szt
Obiad
Kolacja
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 50 g ( SOJ, MLE,)
Sałatka jarzynowa – 100 g (MLE, SEL, )
Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ, )
29.11.2023
Dieta łatwostrawna – I
Dieta cukrzyca -V
Śniadanie
Obiad
Kolacja
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Paprykarz rybno (morszczuk)-warzywny (). 70 g (RYB, )
Sałata zielona 50 g
Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 30 g ( SOJ, )
Pomidor 50 g
Sos vinegret 10 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Paprykarz szczeciński 70 g ( RYB, SOJ, )
Sałata zielona 50 g
Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 30 g ( SOJ, )
Pomidor 50 g
Sos vinegret 10 m
28.11.2023
Dieta łatwostrawna – I
Dieta cukrzyca -V
Śniadanie
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE, )
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30 g (SOJ, )
Pomidor 80 g
Mandarynka 100 g
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE, )
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30 g (SOJ, )
Pomidor 80 g
Mandarynka 100 g
Obiad
Kolacja
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy
wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ, )
Pomidor 100 g
Twaróg półtłusty 40 g ( MLE, )
27.11.2023
Dieta łatwostrawna – I
Dieta cukrzyca -V
Śniadanie
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g ( MLE, )
Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa parzony w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ,)
Pomidor 90 g
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Serek homo. naturalny 30 g ( MLE,)
Ciasto drożdżowe 40 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, S02,)
Rukola 10 g
Jabłko 1 szt
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, )
Masło 83% tł. 20 g ( MLE, )
Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa parzony w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ,)
Ogórek kiszony 90 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Hummus 30 g (SEZ,)
Rukola 10 g
Jabłko 1 szt
Obiad
Kolacja
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ, )
Pomidor 50 g
Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z
dodatkiem wody. 30 g ( SOJ, MLE,)
Sos vinegret 10 ml
Sałata zielona 50 g
24.11.2023
Dieta łatwostrawna – I
Dieta cukrzyca -V
Śniadanie
Obiad
Kolacja
23.11.2023
Dieta łatwostrawna – I
Dieta cukrzyca -V
Śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Twarożek 80 g (MLE, )
Sałata zielona 20 g
Pomidor 80 g
Miód (25g) 1 szt

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Twarożek 80 g (MLE, )
Sałata zielona 20 g
Pomidor 80 g
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 30 g (SOJ, )
Obiad
Kolacja

Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ, )
Pomidor 50 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Sos vinegret 10 ml
Sałata zielona 50 g
Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ, )

Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Pasztet z fasoli () 70 g ( GLU PSZ, JAJ, )
Pomidor 50 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Sałata zielona 50 g
Sos vinegret 10 ml
Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 30 g ( SOJ, )
22.10.2023
Dieta łatwostrawna -I
Dieta cukrzycowa -V
Śniadanie

Kakao z mlekiem 250 ml (MLE, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 125g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ, )
Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g
Banan 1szt.
Serek homo. naturalny 30 g (MLE, )
Obiad

Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ, )
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ, )
Sos koperkowy * 100 ml (GLU PSZ, MLE, )
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 150 g (SEL, )
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ, )
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ, )
Sos koperkowy * 100 ml (GLU PSZ, MLE, )
Surówka z marchwi z olejem b/c 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Kolacja

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Paprykarz rybno (morszczuk)-warzywny () 70 g (RYB,)
Pomidor 100g
Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona, parzona 30 g

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Paprykarz szczeciński 70 g ( RYB, SOJ, )
Pomidor 100 g
Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona, parzona 30 g
21.10.2023
Dieta łatwostrawna – I
Dieta cukrzycowa – V
Śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa parzony w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ, )
Sałata zielona 20 g
Pomidor 80 g
Jabłko 1 szt
Twarożek 40 g (MLE, )

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa parzony w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ, ) Sałata zielona 20 g
Rzodkiew biała 80 g
Jabłko 1 szt
Ser żółty 30 g (MLE,)
Obiad


Jarzynowa z zacierką 400ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Ziemniaki 250g
Filet z kurczaka pieczony 100g (GLU PSZ)
Sos pietruszkowy 100ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Marchew oprószona z olejem 150g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml
Jarzynowa z zacierką 400ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Ziemniaki 250g
Filet z kurczaka pieczony 100g (GLU PSZ)
Sos pietruszkowy 100ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Surówka wykwintna z olejem b/c 150g (JAJ, GOR)
Kompot owocowy z jabłkami b/c 250ml
Kolacja
Chleb mieszany pszenno-żytni 100g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Margaryna o zaw. 3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt.
Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50g (SOJ)
Pomidor 100g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250ml
Sałata zielona 50g
Sos vinegret 10ml
Jajko gotowane kl M 1szt. (JAJ)
Chleb Graham 100g (GLU PSZ,)
Margaryna o zaw. 3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt.
Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50g (SOJ)
Pomidor 50g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250ml
Sałata zielona 50g
Sos vinegret 10ml
Jajko gotowane kl M 1szt. (JAJ)
20.10.2023
Dieta łatwostrawna – I
Dieta cukrzycowa – V
Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 100g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20g (MLE)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa, parzona 50g(SOJ)
Pomidor 90g
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Ciasto drożdżowe 40g (GLU PSZ, JAJ, MLE,S02)
Rukola 10g
Pasta z twarogu z natką pietruszki 30g(MLE)

Chleb Graham 100g (GLU PSZ)
Masło 83% tł. 20g (MLE)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa, parzona 50g (SOJ)
Ogórek kiszony 90g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Ciasto drożdżowe 40g (GLU PSZ, JAJ, MLE,S02)
Rukola 10g
Hummus 30g (SEZ)
II śniadanie Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5szt (GLU PSZ, MLE)
Obiad
Kolacja

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 125g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Margaryna o zaw. 3/4 tłuszczu (60%) 10g 2szt
Pasta mięsno-warzywna, z mięsa drobiowego udziec 70g (SEL)
Pomidor 100g
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30g (SOJ)

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250ml
Chleb Graham 100g (GLU PSZ,)
Margaryna o zaw. 3/4 tłuszczu (60%) 10g 2szt
Pasta mięsno-warzywna, z mięsa drobiowego udziec 70g (SEL)
Pomidor 100g
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30g (SOJ)