Śniadanie
Dieta łatwostrawna -I
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE)
Pasta z twarogu z koperkiem 80g (MLE,)
Roszponka 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30 g (SOJ,)
Pomidor 90 g
Jabłko 150 g
Dieta cukrzycowa -V
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)
Masło 83% tł. 20 g (MLE,)
Pasta z twarogu z koperkiem 80g (MLE)
Roszponka 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30 g (SOJ,)
Pomidor 90 g
Jabłko 150 g
Obiad
Dieta łatwostrawna -I
Brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL,)
Ziemniaki gotowane 250 g
Klopsik wieprzowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos własny 100 ml ( GLU PSZ, SEL)
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa -V
Szczawiowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane 250 g
Klopsik wieprzowy 80 g (GLU PSZ, JAJ,)
Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml