26.02.2024

Szpital w Proszowicach

Śniadanie

Dieta łatwostrawna -I

Szpital w Proszowicach

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ,)
Kakao z mlekiem 250 ml ( MLE,)
Pomidor 90 g
Dżem 25 g 1 szt
Mix sałat 10 g
Ciasto drożdżowe 40 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, S02,)
Mandarynka 100 g

Dieta cukrzycowa -V

Szpital w Proszowicach

Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ,)
Pomidor 90 g
Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,)
Twaróg półtłusty 40 g ( MLE,)
Mix sałat 10 g
Mandarynka 100 g

Obiad

Dieta łatwostrawna -I

Szpital w Proszowicach

Solferino 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ryż na sypko 200 g
Mus z jabłek () z/c 150 g
Sos jogurtowy naturalny 100 g (MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 

Dieta cukrzycowa -V

Szpital w Proszowicach

Grochowa z ziemniakami  400 ml (GLU PSZ, SEL,)
Ryż na sypko (brązowy) 200 g
Pulpet wieprzowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,)
Surówka z selera i jabłka b/c 150 g (MLE, SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Skip to content