Śniadanie
Dieta łatwostrawna -I
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Dżem (truskawkowy) 50 g
Jabłko 150 g
Kakao z mlekiem 250 ml ( MLE,)
Twarożek 50 g ( MLE,)
Rukola 10 g
Pomidor 90 g
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02,)
Dieta cukrzycowa -V
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,)
Masło 83% tł. 20 g (MLE,)
Twarożek 50 g (MLE,)
Jabłko 150 g
Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,)
Ser żółty 30 g ( MLE,)
Rukola 10 g
Pomidor 90 g
Obiad
Dieta łatwostrawna -I
Szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, )
Ziemniaki gotowane 250 g
Ryba pieczona (Morszczuk) 80 g (RYB,)
Bukiet jarzyn gotowany z olejem. 150 g ( SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa -V
Szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,)
Ziemniaki gotowane 250 g
Ryba pieczona (Morszczuk) 80 g (RYB,)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml