Śniadanie
Dieta łatwostrawna -I
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ,)
Pomidor 90 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02, )
Pasta z twarogu z natką pietruszki 30 g ( MLE,)
Dieta cukrzycowa -V
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ,)
Ogórek świeży 90 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Hummus 30 g ( SEZ)
Pomidor 90g
Obiad
Dieta łatwostrawna -I
Barszcz czerwony z botwinką i ziemniakami () 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, )
Ryż na sypko 200 g
Mus z jabłek z/c 150 g
Sos jogurtowy naturalny 100 g (MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa -V
Barszcz czerwony z botwinką i ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ryż na sypko (brązowy) 200 g
Pulpet wieprzowy 80 g (GLU PSZ, JAJ,)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ,)
Surówka z kapusty białej z olejem b/c 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml