Śniadanie
Dieta łatwostrawna -I
Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Serek homo. naturalny 80 g (MLE,)
Pomidor 90 g
Kakao z mlekiem 250 ml (MLE,)
Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 30 g (SOJ,)
Mix sałat 10 g
Arbuz 150 g
Dieta cukrzycowa -V
Chleb Graham 125 g ( GLU PSZ,)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Pomidor 90 g
Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,)
Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałkó mięsa wieprzowego, parzony 30 g (SOJ,)
Mix sałat 10 g
Jabłko 150 g
Obiad
Dieta łatwostrawna -I
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL,)
Ziemniaki gotowane 250 g
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ,)
Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Buraczki podprawiane -drobno tarte 150 g (GLU PSZ,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa -V
Zupa z soczewicy i ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL,)
Ziemniaki gotowane 250 g
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ,)
Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Buraczki gotowane drobno tarte b/c 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml