Przejdź do treści
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Śniadanie

Dieta łatwostrawna -I

Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30 g (SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Serek wiejski ziarnisty 200g 1szt (MLE,)
Pomidor 80 g
Jabłko 1 szt

Dieta cukrzycowa -V

Chleb Graham 125 g ( GLU
PSZ,)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30 g (SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt (MLE,)
Pomidor 80 g
Jabłko 1 szt

Obiad

Dieta łatwostrawna -I

Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE,
SEL,)
Makaron 200 g ( GLU PSZ,)
Zrazik wieprzowy pieczony mielony 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos koperkowy * 100 ml (GLU PSZ, MLE,)
Brokuł gotowany* 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

Dieta cukrzycowa -V

Barszcz czerwony z botwinką i ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, )
Makaron pełnoziarnisty 200g (GLU PSZ,)
Zrazik wieprzowy pieczony
mielony 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos koperkowy * 100 ml (GLU PSZ, MLE,)
Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g ( SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml