23.05.2024

Śniadanie

Dieta łatwostrawna -I

Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30 g (SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Serek wiejski ziarnisty 200g 1szt (MLE,)
Pomidor 80 g
Jabłko 1 szt

Dieta cukrzycowa -V

Chleb Graham 125 g ( GLU
PSZ,)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30 g (SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt (MLE,)
Pomidor 80 g
Jabłko 1 szt

Obiad

Dieta łatwostrawna -I

Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE,
SEL,)
Makaron 200 g ( GLU PSZ,)
Zrazik wieprzowy pieczony mielony 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos koperkowy * 100 ml (GLU PSZ, MLE,)
Brokuł gotowany* 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

Dieta cukrzycowa -V

Barszcz czerwony z botwinką i ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, )
Makaron pełnoziarnisty 200g (GLU PSZ,)
Zrazik wieprzowy pieczony
mielony 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos koperkowy * 100 ml (GLU PSZ, MLE,)
Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 150 g ( SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Skip to content