Śniadanie
Dieta łatwostrawna -I
Kakao z mlekiem 250 ml ( MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 80 g
Banan 1szt.
Serek homo. naturalny 30 g (MLE,)
Dieta cukrzycowa -V
Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,)
Chleb Graham 50 g ( GLU PSZ,)
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ,)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 80 g
Jabłko 1 szt
Hummus 30 g ( SEZ,)
Obiad
Dieta łatwostrawna -I
Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, )
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ,)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80g (GLU PSZ, JAJ, )
Sos koperkowy * 100 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 150 g ( SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
Dieta cukrzycowa -V
Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ,)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80g (GLU PSZ, JAJ)
Sos koperkowy * 100 ml (GLU PSZ, MLE)
Surówka z marchwi z olejem b/c 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml