Śniadanie
Dieta łatwostrawna -I
Kakao z mlekiem 250 ml (MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło 83% tł. 20 g (MLE,) Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ,) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Banan 1szt. Serek homo. naturalny 30 g (MLE,)
Dieta cukrzycowa -V
Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ,) Masło 83% tł. 20 g (MLE,) Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ,) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Jabłko 1 szt 1 szt Hummus 30 g (SEZ,)
Obiad
Dieta łatwostrawna -I
Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Kasza jęczmienna sypko 200 g (GLU JĘCZ,) Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy * 100 ml (GLU PSZ, MLE,) Bukiet jarzyn gotowany z olejem. 150 g (SEL,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
Dieta cukrzycowa -V
Ziemniaczana 400 ml (GLU
PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ,) Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy * 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka z marchwi z olejem b/c 150 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 m