Śniadanie
Dieta łatwostrawna -I
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Dżem (truskawowy) 50 g
Jabłko 1 szt
Kakao z mlekiem z/c 250 ml (MLE,)
Serek homo. naturalny 50 g (MLE,)
Rukola 10 g
Pomidor 90 g
Dieta cukrzycowa -V
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło 83% tł. 20 g (MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Serek homo. naturalny 50 g (MLE,)
Rukola 10 g
Pomidor 90 g
Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,)
Jabłko 150 g
Obiad
Dieta łatwostrawna -I
Dyniowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ziemniaki gotowane 250 g
Ryba pieczona (Morszczuk) 80g (RYB,)
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Szpinak gotowany z olejem* 150 g (GLU PSZ,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa -V
Dyniowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ziemniaki gotowane 200 g
Ryba pieczona (Morszczuk) 80g (RYB,)
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml