13.11.2024

Śniadanie

Dieta łatwostrawna -I

Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło 83% tł. 20 g (MLE,) Serek homo. naturalny 80 g (MLE,) Pomidor 90 g Kakao z mlekiem 250 ml (MLE,) Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 30 g (SOJ,) Mix sałat 10 g Jabłko 1 szt

Dieta cukrzycowa -V

Chleb Graham 125 g (GLU PSZ,) Masło 83% tł. 20 g (MLE,) Ser żółty 50 g (MLE,) Pomidor 90 g Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,) Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 30 g (SOJ,) Mix sałat 10 g Jabłko 150 g

Obiad

Dieta łatwostrawna -I

Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki gotowane 250 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Buraczki podprawiane -drobno tarte 150 g (GLU PSZ,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

Dieta cukrzycowa -V

Zupa z soczewicy i ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki gotowane 250 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Buraczki gotowane drobno tarte b/c 150 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Skip to content