Śniadanie
Dieta łatwostrawna -I
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE)
Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE,)
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 30 g (SOJ,)
Pomidor 80 g
Dieta cukrzycowa -V
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE,)
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 30 g (SOJ,)
Pomidor 80 g
Obiad
Dieta łatwostrawna -I
Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Risotto z mięsem wieprz i warzywami 300 g (SEL,)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ,)
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 150g (SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa -V
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Ryż na sypko (brązowy) 200 g
Klopsik wieprzowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ,)
Surówka wykwintna z olejem b/c 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml