Śniadanie
Dieta łatwostrawna -I
Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE)
Serek homo. naturalny 80 g (MLE)
Pomidor 90 g
Kakao z mlekiem z/c 250 ml (MLE,)
Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 30 g (SOJ,)
Mix sałat 10 g
Jabłko 1 szt
Dieta cukrzycowa -V
Chleb Graham 125 g (GLU PSZ)
Masło 83% tł. 20 g (MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Pomidor 90 g
Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,)
Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 30 g (SOJ,)
Mix sałat 10 g
Jabłko 150g
Obiad
Dieta łatwostrawna -I
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL,)
Ziemniaki gotowane 250 g
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL)
Buraczki podprawiane -drobno tarte 150 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa -V
Zupa z soczewicy i ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki gotowane 250 g
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL)
Buraczki gotowane drobno tarte b/c 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml