Śniadanie
Dieta łatwostrawna -I
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło 83% tł. 20 g (MLE,) Dżem (truskawkowy) 50 g Jabłko 150 g Kakao z mlekiem 250 ml (MLE,) Twarożek 50 g (MLE,) Rukola 10 g Pomidor 90 g Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02,)
Dieta cukrzycowa -V
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło 83% tł. 20 g ( MLE,) Twarożek 50 g ( MLE,) Jabłko 150 g Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,) Ser żółty 30 g ( MLE,) Rukola 10 g Pomidor 90 g
Obiad
Dieta łatwostrawna -I
Szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 250 g Ryba pieczona (Morszczuk) 80 g
(RYB,) Bukiet jarzyn gotowany z olejem. 150 g (SEL,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa -V
Szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 250 g Ryba pieczona (Morszczuk) 80 g (RYB,) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 150 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 m