Śniadanie
Dieta łatwostrawna -I
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło 83% tł. 20 g (MLE,) Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ,) Kakao z mlekiem 250 ml (MLE,) Pomidor 80 g Dżem 25 g 1 szt Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02,) Sałata zielona 20 g
Dieta cukrzycowa -V
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło 83% tł. 20 g (MLE,) Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonychkawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ,) Pomidor 80 g Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,) Twaróg półtłusty 40 g (MLE,) Sałata zielona 20 g
Obiad
Dieta łatwostrawna -I
Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 200 g Mus z jabłek z/c 150 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (MLE,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa -V
Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Pulpet wieprzowy 80 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ,) Surówka z selera i jabłka b/c 150 g (MLE, SEL,) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 m