Śniadanie
Dieta łatwostrawna -I
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło 83% tł. 20 g (MLE,) Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE,) Roszponka 10 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30 g (SOJ,)
Pomidor 90 g Jabłko 150 g
Dieta cukrzycowa -V
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło 83% tł. 20 g (MLE,) Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE,) Roszponka 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30 g (SOJ,) Pomidor 90 g Jabłko 150 g
Obiad
Dieta łatwostrawna -I
Brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 250 g Klopsik wieprzowy 80 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa -V
Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 250 g Klopsik wieprzowy 80 g (GLU PSZ, JAJ, ) Sos własny 100 ml GLU PSZ, SEL, ) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml