Śniadanie
Dieta łatwostrawna -I
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło 83% tł. 20 g (MLE,) Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30 g (SOJ,) Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)Serek wiejski lekki 3% tł 150g 1 szt (MLE,) Pomidor 80 g Jabłko 1 szt
Dieta cukrzycowa -V
Chleb Graham 125 g (GLU PSZ,)
Masło 83% tł. 20 g (MLE,) Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30 g (SOJ,) Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Serek wiejski lekki 3% tł 150g 1 szt (MLE,) Pomidor 80 g Jabłko 1 szt 1
Obiad
Dieta łatwostrawna -I
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron 200 g (GLU PSZ, ) Zrazik wieprzowy pieczony mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ, ) Sos koperkowy * 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Brokuł gotowany* 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
Dieta cukrzycowa -V
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,) Zrazik wieprzowy pieczony mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ, ) Sos koperkowy * 100 ml (GLU PSZ, MLE,) Surówka wielowarzywna z olejem b/c 150 g (SEL,) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml