Śniadanie
Dieta łatwostrawna -I
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło 83% tł. 20 g (MLE,) Polędwica Sopocka drobiowo wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,) Twarożek 30 g (MLE,)Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g
Dieta cukrzycowa -V
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło 83% tł. 20 g (MLE,) Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,) Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Ser żółty 30 g (MLE,) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g
Obiad
Dieta łatwostrawna -I
Solferino 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jaglana na sypko 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos ziołowy 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Marchew oprószana z olejem 150 g (GLU PSZ,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m
Dieta cukrzycowa -V
Grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL,) Kasza jaglana na sypko 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos ziołowy100 ml GLU PSZ, SEL,) Surówka z kalarepy i jabłka 150 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml