Śniadanie
Dieta łatwostrawna -I
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Twaróg półtłusty 40 g ( MLE,)
Pomidor 80 g
Jabłko 1 szt
Dieta cukrzycowa -V
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ,)
Ogórek kiszony 80 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Twaróg półtłusty 40 g ( MLE,)
Sałata zielona 20 g
Jabłko 1 szt
Obiad
Dieta łatwostrawna -I
Solferino 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Szynka wieprzowa gotowana 100 g
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Dynia duszona z olejem* 150 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa -V
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,)
Szynka wieprzowa gotowana 100 g
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml