Przejdź do treści

Śniadanie

Dieta łatwostrawna -I

Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło 83% tł. 20 g (MLE,) Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE,) Roszponka 10 g Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 30 g (SOJ,) Pomidor 90 g Jabłko 150 g

Dieta cukrzycowa -V

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło 83% tł. 20 g (MLE,) Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE,)
Roszponka 10 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 30 g (SOJ,) Pomidor 90 g Jabłko 150 g

Obiad

Dieta łatwostrawna -I

Brokułowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 250 g Klopsik wieprzowy 120 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos własny  100 ml (GLU PSZ, SEL,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

Dieta cukrzycowa -V

Brokułowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 250 g Klopsik wieprzowy 120 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml