Przejdź do treści

Śniadanie

Dieta łatwostrawna -I

Kawa zbożowa z mlekiem z/c  250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni  125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło 83% tł. 20 g (MLE,) Twarożek 80 g ( MLE,) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g

Dieta cukrzycowa -V

Kawa zbożowa z mlekiem b/c  250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło 83% tł. 20 g (MLE,) Twarożek 80 g (MLE,) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 30 g (SOJ,)

Obiad

Dieta łatwostrawna -I

Szpinakowa z ziemniakami  400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron 200 g (GLU PSZ,) Bitka wieprzowa z szynki duszona 120 g (GLU PSZ,) Sos własny  100 ml (GLU PSZ, SEL,) Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c  250 ml

Dieta cukrzycowa -V

Szpinakowa z ziemniakami  400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,) Bitka wieprzowa z szynki duszona 120 g (GLU PSZ,) Sos własny  100 ml (GLU PSZ, SEL,) Surówka z rzepy białej i jabłka z olejem 150 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c  250 m