Przejdź do treści

Śniadanie

Dieta łatwostrawna -I

Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30 g (SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Serek wiejski lekki 3% tł 150g 1 szt (MLE,)
Pomidor 80 g
Jabłko 1 szt

Dieta cukrzycowa -V

Chleb Graham 125 g ( GLU PSZ,)
Masło 83% tł. 20 g ( MLE,)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30 g (SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Serek wiejski lekki 3% tł 150g 1 szt (MLE,)
Pomidor 80 g
Jabłko 1 szt

Obiad

Dieta łatwostrawna -I

Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Makaron 200 g ( GLU PSZ, )
Zrazik wieprzowy pieczony mielony 80 g ( GLU PSZ, JAJ)
Sos koperkowy * 100 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Brokuł gotowany* 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

Dieta cukrzycowa -V

Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)
Zrazik wieprzowy pieczony mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos koperkowy * 100 ml (GLU PSZ, MLE)
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 150 g ( SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml