JADŁOSPIS

Jadłospis 20-26.11.2023
27.11.-3.12.2023

04.12 – 10.12.2023

 

WYKAZ ALERGENÓW

Alergeny

ZDJĘCIA POSIŁKÓW

Dieta łatwostrawna -I

Dieta cukrzycowa -V

07.12.2023

Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 125g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20g (MLE)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30g (SOJ)
Sałata zielona 20g
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt. (MLE)
Pomidor 80g
Jabłko 1szt.

Chleb Graham 125g  (GLU PSZ)
Masło 83% tł. 20g (MLE)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30g (SOJ)
Sałata zielona 20g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt. (MLE)
Pomidor 80g
Jabłko 1szt.

Obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami 400ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron 200g (GLU PSZ)
Zrazik wieprzowy pieczony mielony 80g (GLU PSZ, JAJ)
Sos koperkowy 100ml (GLU PSZ, MLE)
Brokuł gotowany 150g
Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml

Barszcz czerowny z ziemniakami 400ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron pełnoziarnisty 200g (GLU PSZ)
Zrazik wieprzowy pieczony mielony 80g (GLU PSZ, JAJ)
Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 150g (SEL)
Kompot owocowy z jabłkami b/c 250ml

06.12.2023

Dieta łatwostrawna -I

Dieta cukrzyca -V

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni 75g (GLU  PSZ, GLU ŻYT), Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło 83% tł. 20g (MLE), Serek  homo o smaku waniliowym80g (MLE), Jabłko 150 g, Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml, (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), miód 25g 1 szt. Pomidor 80g, Sałata zielona 20g

Chleb Graham 50 (GLU PSZ), Bułka graham-pszenna 50g 1 szt. (GLU PSZ), Masło 83% tł. 20g (MLE), Serek homo, naturalny 80g (MLE), Jabłko 150g, Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml, (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa parzona 30g (SOJ), Pomidor 80g, Sałata zielona 20g

Obiad

Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki 250g
Udziec z kurczaka pieczony z/k z/s 130g
Sos bazyliowy 100ml (GLU PSZ, SEL)
Dynia duszona z olejem 150g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml

Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki 250g
Udziec z kurczaka pieczony z/k z/s 130g
Sos bazyliowy 100ml (GLU PSZ, SEL)
Sałatka szwedzka 150g (GOR)
Kompot owocowy z jabłkami b/c 250ml

Kolacja

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 125g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Margaryna o zaw. 3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt.
Galaretka drobiowa z udżca kurczaka 100g (SEL)
Pomidor 50g
Polędwica Sopocka wieprzowa, wędzona parzona z dodatkiem wody 30g (SOJ, MLE)

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250ml
Chleb Graham 125g (GLU PSZ)
Margaryna o zaw. 3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt.
Galaretka drobiowa z udżca kurczaka 100g (SEL)
Pomidor 50g
Polędwica Sopocka wieprzowa, wędzona parzona z dodatkiem wody 30g (SOJ, MLE)

05.12.2023

Dieta łatwostrawna -I

Dieta cukrzyca – V

Śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20g (MLE), Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa  wędzona parzona 50g (SOJ), Twarożek 30 g (MLE), Pomidor 80g, Sałata zielona 20g

Chleb Graham 100g (GLU PSZ), Masło 83% tł. 20g (MLE), Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa  wędzona parzona 50g (SOJ), Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Ser żółty 30 g (MLE), Pomidor 80g, Sałata zielona 20g

Obiad

Wielowarzywna z ziemniakami 400ml (GLU PSZ, MLE, SE)
Kasza jęczmienna/sypko 200g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80g (GLU PSZ, JAJ)
Sos ziołowy 100ml (GLU PSZ, SEL)
Marchew oprószana z olejem 150g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml

Wielowarzywna z ziemniakami 400ml (GLU PSZ, MLE, SE)
Kasza jęczmienna/sypko 200g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80g (GLU PSZ, JAJ)
Sos ziołowy 100ml (GLU PSZ, SEL)
Surówka z rzepy białej i jabłka 150g (MLE)
Kompot owocowy z jabłkami b/c 250ml

Kolacja

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 125g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Margaryna o zaw. 3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt.
Pasta z ryby gotowanej (morszczuk) z warzywami 80g (RYB, SEL)
Sałata zielona 50g
Szynka Piastowska-wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 30g (SOJ)
Pomidor 50g
Sos vinegret 10ml

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb Graham 100g (GLU PSZ)
Margaryna o zaw. 3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt.
Pasta z ryby gotowanej (morszczuk) z warzywami 80g (RYB, SEL)
Sałata zielona 50g
Szynka Piastowska-wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 30g (SOJ)
Pomidor 50g
Sos vinegret 10ml

04.12.2023

Dieta łatwostrawna -I

Dieta cukrzyca – V

Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU  PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 20 g (MLE) Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50g (SOJ), Kakao z mlekiem 250 ml (MLE), Pomidor 90g, Dżem 25 g 1szt, Mix sałat 10g, Ciasto drożdżowe 40g (GLU PSZ, JAJ, MLE S02) Mandarynka 100g

Chleb Graham 100g (GLU PSZ), Masło 83% tł. 20 g (MLE), Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50g (SOJ),  Pomidor 90g, Kakao z mlekiem b/c 250 ml z (MLE), Twaróg półtłusty 40g (MLE), Mix sałat 10g,  Mandarynka 100g

Obiad

Solferini 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Ryz na sypko 200 g, Mus z jabłek z/c 150g, Sos jogurtowy naturalny 100 g (MLE), Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml

Grochowa z ziemniakami 400 ml, Ryż na sypko (brązowy) 200g, Pulpet wieprzowy 80g (GLU PSZ, JAJ), Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ), Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ), Surówka z selera i jabłka b/c 150 g (MLE,SEL), Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml

Kolacja

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml, Chleb mieszany pszenno-żytni 100g (GLU PSZ, GLU ŻYT),Margaryna o zaw. 3/4 tłuszczu (60%) 10 g 2 szt, Pasta z twarogu z koperkiem 80g (MLE), Sałata zielona 20g, Szynka konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 30g (SOJ)

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml, Chleb Graham 100g (GLU PSZ),Margaryna o zaw. 3/4 tłuszczu (60%) 10 g 2 szt, Pasta z twarogu z koperkiem 80g (MLE), Sałata zielona 20g, Szynka konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 30g (SOJ)

01.12.2023

Dieta łatwostrawna – I

Dieta cukrzyca – V

Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło 83% tł. 20 g (MLE, ) Dżem (truskawkowy) 50 g Jabłko 150 g Kakao z mlekiem 250 ml (MLE, ) Twarożek 50 g (MLE, ) Rukola 10 g Pomidor 90 g Ciasto drożdżowe 40 g (GLU PSZ,
JAJ, MLE, S02, )

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, ) Masło 83% tł. 20 g (MLE, ) Twarożek 50 g (MLE, ) Jabłko 150 g
Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,) Ser żółty 30 g (MLE, ) Rukola 10 g Pomidor 90 g

Obiad

Szpinakowa z zacierką () 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, ) Ziemniaki () 250 g Ryba pieczona (Morszczuk) 80 g (RYB, ) Bukiet jarzyn gotowany z olejem ()  150 g (SEL, ) Kompot owocowy z jabłkami* z/c  250 ml

Szpinakowa z zacierką () 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, ) Ziemniaki () 250 g Ryba pieczona (Morszczuk) 80 g (RYB, ) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 150 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Kolacja

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni  125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt Pasta z jaj z natką pietruszki – dieta  80 g (JAJ, MLE, ) Sałata zielona 50 g Serek homo. naturalny 30 g (MLE,  ) Pomidor 50 g Sos vinegret 10 ml

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt Pasta z jaj z natką pietruszki – dieta  80 g (JAJ, MLE, ) Sałata zielona 50 g Serek homo. naturalny 30 g (MLE,) Sos vinegret 10 ml Pomidor 50 g

30.11.2023

Dieta łatwostrawna – I

Dieta cukrzyca -V

Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło 83% tł. 20 g ( MLE, ) Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 80 g (MLE, )
Pomidor 80 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Dżem 25 g 1 szt Sałata zielona 20 g Pomarańcza 250g 1 szt.

Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, ) Masło 83% tł. 20 g ( MLE, ) Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 80 g (MLE, ) Papryka świeża 80 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Szynka od szwagra-szynka wieprzowa z okrywą tłuszczową.wędzona, parzona 30 g Sałata zielona 20 g Mandarynka 1 szt

Obiad

Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, )
Kasza jęczmienna/sypko 250 g (GLU JĘCZ, )
Zrazik wieprzowy gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ, )
Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ, )
Brokuł gotowany* 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m

Barszcz biały z ziemniakami  400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, )
Kasza jęczmienna/sypko 250 g (GLU JĘCZ, )
Zrazik wieprzowy gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ, )
Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ, )
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 150 g (SEL, )
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Kolacja

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 50 g ( SOJ, MLE,)
Sałatka jarzynowa –  100 g (MLE, SEL, )
Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ, )

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 50 g ( SOJ, MLE,)
Sałatka jarzynowa  100 g (JAJ, MLE, SEL, GOR, )
Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ, )

29.11.2023

Dieta łatwostrawna – I

Dieta cukrzyca -V

Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g ( MLE, )
Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ, )
Pomidor 80 g
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Serek naturalny Bieluch 30 g (MLE, )
Sałata zielona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, )
Masło 83% tł. 20 g ( MLE, )
Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ, )
Pomidor 80 g
Serek naturalny Bieluch 30 g (MLE, )
Sałata zielona 20 g

Obiad

Jarzynowa z makaronem dieta 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Ziemniaki  200 g
Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 100 g
Sos pietruszkowy  100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, )
Marchew gotowana z olejem 150g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m

Pieczarkowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Ziemniaki  200 g
Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 100 g
Sos pietruszkowy  100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, )
Surówka z marchwi i chrzanu b/c  150 g (MLE, S02, )
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Kolacja

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Paprykarz rybno (morszczuk)-warzywny (). 70 g (RYB, )
Sałata zielona 50 g
Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 30 g ( SOJ, )
Pomidor 50 g
Sos vinegret 10 ml

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Paprykarz szczeciński 70 g ( RYB, SOJ, )
Sałata zielona 50 g
Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 30 g ( SOJ, )
Pomidor 50 g
Sos vinegret 10 m

28.11.2023

Dieta łatwostrawna – I

Dieta cukrzyca -V

Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE, )
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30 g (SOJ, )
Pomidor 80 g
Mandarynka 100 g

Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE, )
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30 g (SOJ, )
Pomidor 80 g
Mandarynka 100 g

Obiad

Brokułowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Kasza bulgur 250 g ( GLU PSZ, )
Klopsik wieprzowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ, )
Sos własny 100 ml ( GLU PSZ, SEL, )
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

Brokułowa z ziemniakami  400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, )
Kasza bulgur 250 g ( GLU PSZ, )
Klopsik wieprzowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ, )
Sos własny 100 ml ( GLU PSZ, SEL, )
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem  150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Kisiel b/c 150 ml

Kolacja

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy
wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ, )
Pomidor 100 g
Twaróg półtłusty 40 g ( MLE, )

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy
wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ, )
Pomidor 100 g
Ser żółty 30 g (MLE, )

27.11.2023

Dieta łatwostrawna – I

Dieta cukrzyca -V

Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g ( MLE, )
Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa parzony w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ,)
Pomidor 90 g
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Serek homo. naturalny 30 g ( MLE,)
Ciasto drożdżowe 40 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, S02,)
Rukola 10 g
Jabłko 1 szt

Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, )
Masło 83% tł. 20 g ( MLE, )
Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa parzony w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ,)
Ogórek kiszony 90 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Hummus 30 g (SEZ,)
Rukola 10 g
Jabłko 1 szt

Obiad

Krem z dyni z groszkiem ptysiowym* 400 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, )
Makaron 250 g (GLU PSZ, )
Twaróg półtłusty 80 g ( MLE, )
Mus z jabłek  z/c 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m

Krem z dyni z groszkiem ptysiowym* 400 ml ( GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL,)
Makaron pełnoziarnisty 250 g (GLU PSZ, )
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ,)
Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ, )
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Kolacja

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ, )
Pomidor 50 g
Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z
dodatkiem wody. 30 g ( SOJ, MLE,)
Sos vinegret 10 ml
Sałata zielona 50 g

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ, )
Pomidor 50 g
Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 50 g ( SOJ, MLE,)
Sałata zielona 50 g
Sos vinegret 10 ml

24.11.2023

Dieta łatwostrawna – I

Dieta cukrzyca -V

Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Dżem 50 g
Jabłko 1 szt
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Serek homo. naturalny 50 g ( MLE,)
Ciasto drożdżowe 40 g ( GLU PSZ,JAJ, MLE, S02,)
Rukola 10 g Pomidor 90 g

Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,)
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Serek homo. naturalny 80 g ( MLE,)
Jabłko 1 szt
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Rukola 10 g
Pomidor 90 g
Ser żółty 30 g (MLE, )

Obiad

Krupnik jęczmienny  400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ,)
Ziemniaki  250 g
Ryba pieczona (Morszczuk) 80 g (RYB, )
Warzywa po grecku () 150 g (GLU PSZ, SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

Krupnik jęczmienny 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ,)
Ziemniaki  250 g
Ryba pieczona (Morszczuk) 80 g (RYB,)
Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c  150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Kolacja

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Pasta z jaj z natką pietruszki – dieta 80g (JAJ, MLE,)
Sałata zielona 20 g
Twaróg półtłusty 40 g ( MLE, )

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Pasta z jaj z natką pietruszki – dieta 80g (JAJ, MLE,)
Papryka świeża 100 g
Twaróg półtłusty 40 g (MLE,)

23.11.2023

Dieta łatwostrawna – I

Dieta cukrzyca -V

Śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni  125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Twarożek 80 g (MLE, )
Sałata zielona 20 g
Pomidor 80 g
Miód (25g) 1 szt

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Twarożek 80 g (MLE, )
Sałata zielona 20 g
Pomidor 80 g
Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody  30 g (SOJ, )

Obiad

Szpinakowa z ziemniakami 400ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Makaron 200 g (GLU PSZ, )
Bitka wieprzowa z szynki duszona 100g (GLU PSZ,)
Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL, )
Bukiet warzyw gotowanych królewski* 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

Szpinakowa z ziemniakami 400ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ, )
Bitka wieprzowa z szynki duszona100 g (GLU PSZ,)
Sos własny () 100 ml ( GLU PSZ,SEL, )
Surówka z rzepy białej i jabłka z olejem 150 g
Kompot owocowy

Kolacja

Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ, )
Pomidor 50 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Sos vinegret 10 ml
Sałata zielona 50 g
Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ, )

Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Pasztet z fasoli () 70 g ( GLU PSZ, JAJ, )
Pomidor 50 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Sałata zielona 50 g
Sos vinegret 10 ml
Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 30 g ( SOJ, )

22.10.2023

Dieta łatwostrawna -I

Dieta cukrzycowa -V

Śniadanie

Kakao z mlekiem 250 ml (MLE, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 125g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ, )
Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g
Banan 1szt.
Serek homo. naturalny 30 g (MLE, )

Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE,)
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ, )
Sałata zielona 20 g
Pomidor 80 g
Jabłko 1 szt
Hummus 30 g (SEZ, )

Obiad

Ziemniaczana  400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ, )
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ, )
Sos koperkowy * 100 ml (GLU PSZ, MLE, )
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 150 g (SEL, )
Kompot owocowy z jabłkami* z/c  250 ml

Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ, )
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ, )
Sos koperkowy * 100 ml (GLU PSZ, MLE, )
Surówka z marchwi z olejem  b/c  150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

Kolacja

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni  125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Paprykarz rybno (morszczuk)-warzywny () 70 g (RYB,)
Pomidor 100g
Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona, parzona 30 g

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt
Paprykarz szczeciński 70 g ( RYB, SOJ, )
Pomidor 100 g
Szynka sołtysa wieprzowa,wędzona, parzona 30 g

21.10.2023

Dieta łatwostrawna – I

Dieta cukrzycowa – V

Śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 125 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa parzony w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ, )
Sałata zielona 20 g
Pomidor 80 g
Jabłko 1 szt
Twarożek 40 g (MLE, )

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, )
Masło 83% tł. 20 g (MLE, )
Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa parzony w osłonce niejadalnej 50 g (SOJ, ) Sałata zielona 20 g
Rzodkiew biała 80 g
Jabłko 1 szt
Ser żółty 30 g (MLE,)

Obiad

Jarzynowa z zacierką 400ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Ziemniaki 250g
Filet z kurczaka pieczony 100g (GLU PSZ)
Sos pietruszkowy 100ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Marchew oprószona z olejem 150g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z jabłkami z/c 250ml

Jarzynowa z zacierką 400ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Ziemniaki 250g
Filet z kurczaka pieczony 100g (GLU PSZ)
Sos pietruszkowy 100ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Surówka wykwintna z olejem b/c 150g (JAJ, GOR)
Kompot owocowy z jabłkami b/c 250ml

Kolacja

Chleb mieszany pszenno-żytni 100g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Margaryna o zaw. 3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt.
Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50g (SOJ)
Pomidor 100g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250ml
Sałata zielona 50g
Sos vinegret 10ml
Jajko gotowane kl M 1szt. (JAJ)

Chleb Graham 100g (GLU PSZ,)
Margaryna o zaw. 3/4 tłuszczu (60%) 10g 2 szt.
Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50g (SOJ)
Pomidor 50g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250ml
Sałata zielona 50g
Sos vinegret 10ml
Jajko gotowane kl M 1szt. (JAJ)

20.10.2023

Dieta łatwostrawna – I

Dieta cukrzycowa – V

Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 100g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Masło 83% tł. 20g (MLE)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa, parzona 50g(SOJ)
Pomidor 90g
Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Ciasto drożdżowe 40g (GLU PSZ, JAJ, MLE,S02)
Rukola 10g
Pasta z twarogu z natką pietruszki 30g(MLE)

Chleb Graham 100g (GLU PSZ)
Masło 83% tł. 20g (MLE)
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa, parzona 50g (SOJ)
Ogórek kiszony 90g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Ciasto drożdżowe 40g (GLU PSZ, JAJ, MLE,S02)
Rukola 10g
Hummus 30g (SEZ)
II śniadanie Kanapka z twarożkiem
(chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 0,5szt (GLU PSZ, MLE)

Obiad

Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ryż na sypko 200g
Mus z jabłek z/c 150g
Sos jogurtowy naturalny 100g (MLE)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml

Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ryż na sypko (brązowy) 200g
Pulpet wieprzowy 80g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Surówka z kapusty białej Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml PD
Budyń o smaku czekoladowym b/c 150ml (MLE)

Kolacja

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 125g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Margaryna o zaw. 3/4 tłuszczu (60%) 10g 2szt
Pasta mięsno-warzywna, z mięsa drobiowego udziec 70g (SEL)
Pomidor 100g
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30g (SOJ)

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250ml
Chleb Graham 100g (GLU PSZ,)
Margaryna o zaw. 3/4 tłuszczu (60%) 10g 2szt
Pasta mięsno-warzywna, z mięsa drobiowego udziec 70g (SEL)
Pomidor 100g
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 30g (SOJ)